Podnice za krevete
Izvori energije
 
 
 
podovi, parketi, laminati
 
kreveti bračni dječji
 
ormari
 
Parketi Galeković
 
 
 

Veni Vocalis d.o.o.

tečaj engleskog

 

energetski certifikat
 
 
   
 
 
danas je  

 
Nekretnine-prodaja.com   nekretnine prodaja početna
 
 

         opremanje nekretnina:

 prodaja nekretnina:
 

Bazeni čišenje i održavanje

Bazeni - savjeti za održavanje i čiščenja pločica i filtera bazena
Alge su problem s kojima se suočava svaki vlasnik bazena, ali ne morate platiti skupog "stručnjaka" učinite to sami.

Gotovo da nema ništa strašnije od zelene vode sa nepoznatima tankim "stvarima" koje plutaju okolo bazena. Postoje samo dvije opcije kada se radi o čišćenju bazena; platite nekog ili učinite to sami. AKo ste nedavno napravili bazen shvatit ćete s vremenom da Vam je puno jeftije da ga održavate i čistite sami. Ako je Vaš bazen već prekriven algama i ako je voda zelena ipak je pametnije da angažirate stručnjaka da se s tim pozabavi. Ali svakodnevno preventivno održavanje bazena puno je jeftiniji način. Za početak pogledajte da li Vam pumpa radi kako treba, Neke od stvari koje asistiraju filteru je tjedna upotreba bazenskog vakuma kako biste očistili dno i mop za čišćenje strana bazena.
Mop je preporučljiviji od metle koja može oštetiti ili istrošiti bazen. Pokušavajte ovo činiti jednom tjedno, bez obzira da li ste koristili bazen. Ako imate filter koji funcionira na pijesak čistite ga i održavajte ga čisitm kako bi voda cirkulirala što će spriječiti brz nastanak i rasti algi.

Ako čistite patronu od filtera, ugasite cijeli sustav. Popustite vijak, spoj koji drži polovicu vrha filtera i uklonite postolje filtera. Uklonite svaku patornu i pod pritiskom pustite vodu u svaki nabor dok ne očisite prljavštinu. Ako ispirete filter svaki tjedan vaš bazen će biti čist. Postoje i posebne kemikalije koje možete nabaviti u koje natopite filter svakih par mjeseci. Nakon šte se očistili filter i postavili ga na njegovo mjesto, očistite gumenu brtvu, podmažite i vratite natrag na mjesto. Učvrštite svojeve i restartajte pumpu. Kako biste očistili DE filter, ugasite pumpu te maknite ventil sa višeutičnica iz "filter" u backwash". Uključite pumpu i pustite 5 minuta da "backwash" - a.

Tada opet ugasite pumpu i pomaknite prekidač na "rinse" i isperite DE samo 10-15 sekundi. Tada opet ugasite pumpu i stavite na "filter" te tada ponovno upalite pumpu. Pomješajte DE puder sa vodom i ulite tekućinu u rupičastu žicu. Specijalni čistač bi se trebao upotrijebiti svakih 6 mjeseci na rubovima kako bi se uklonili talozi i naslage prljavštine.

Bez obzira koliko dobro održavali svoj bazen prije ili kasnije ćete se upoznati sa algama. Upotrebom odgovarajuće kemikalije Vaš bazen će biti čist i siguran. Da budete sigurni da ste nabavili odgovarajuću kemikaliju za čišćenje , dajte vodu na testiranje svakih par mjeseci. Trebali bi Vam vodu testirati besplatno i preporučiti Vam odgovarajuću tekućinu, kemikaliju.

Jedina stvar koju treba svaki bazen je klor. Klor ne samo da ubija bakterije već i preventivno pomaže u nastanku algi. Jedna aplikacija klora priuštiti će šok Vašem bazenu. Veliku količinu klora dodajte odjednom i ostavite da odstoji koliko se preporučuje na deklaraciji proizvoda te tada uzmite mop i izribajte strane bazena. Hodajte okolo bazena i pokretima prema dnu-dolje očistite sve površine starnica bazena. Ako Vam je drška od mopa dovoljno dugačka očistite i dno bazena. Ako ipak ne možete dosegnuti dno nabavite produžetak za dršku ili baš specijalan alat za čišćenje bazena.

NIKADA ne ulazite u vodu odmah nakon tretiranja klorom
Postoje specijalne tekućine "čistaći" koje možete dodati u bazen kako biste se uspješnije rješili algi. Kada koristite kemikalije za čišćenje bazena, držite djecu i životinje dalje opd njih i bazena. Navite gumene rukavice a nakon čišćenja ruke odmah isperite čistom vodom. Nakon korištena bočicu odgovaraju uskladištite.

Regularna preventiva je neophodna Vašem bazenu. Održavajte bazen čistim, svaki tjedan čišćenje filtera i pranje površina. Znakovi po kojima ćete znati da je Vašem bazenu potrebno čišćenje: zamućena voda, neugodan smrad vode, sluzavo dno bazena ili vidljive nakupine algi. Redovitim čišćenjem i održćavanjem bazen zaštiti ćete svoj bazen i najvažnije uštedjeti ćete dosta novca.
Za sve detaljnije usluge održavanja prostora pogledajte Čišćenje.info

Pogledajte više

oglasi
montažni bazeni Montažni bazeni
montažni bazeni za dvorište, kupnja, sastavljanje i prijedlozi prije kupnje
prodaja bazena Prodaja bazena
vrste bazena, namjena i cijene i prodaja bazena u Hrvatskoj
čišćenje bazena Bazeni čišćenje i održavanje
preporuka za pravilno održavanje i čišćenja bazena zbog higijene i zdravlja
podne obloge za bazene Podne obloge za bazene
odabir najboljih podnih obloga za bazene, keramičke pločice, boje


 

Bazeni, prodaja, gradnja

Bazeni - sve za vaš bazen, namjeravate li i vi u svoju nekretninu ugraditi unutarnji bazen ili pored nje sagraditi veći ili manji vanjski bazen pokušajte proučiti ponudu bazena i prateće opreme za bazene na ovim stranicama.

Želite li i Vi reklamirati svoje bazene obratite nam se preko rubrike kontakt, više informacija o bazenima potražite u donjim rubrikama