Podnice za krevete
Izvori energije
 
 
 
podovi, parketi, laminati
 
kreveti bračni dječji
 
ormari
 
Parketi Galeković
 
 
 

Veni Vocalis d.o.o.

tečaj engleskog

 

energetski certifikat
 
 
   
 
 
danas je  

 
Nekretnine-prodaja.com   nekretnine prodaja početna
 
 

         kuhinje:

Feng Shui uređenje kuhinje

Kuhinja po Feng Shui-u - savjeti

Feng Shui pećnica je srce svake kuhinje. Ispravan položaj oslobađa sreću i obiteljsku harmoniju. U drevnoj Kineskoj filozofiji Feng Shui-a, kuhinja je centar za uspješan život. Kako je kuhinja dizajnirana, uređena - pogotovo kako je pećnica pozicionirana u kuhinji će proizvesti dramatični utjecaj na individuu i samo čin hranjenja u obitelji. Mjesto gdje ćete postaviti kuhinjski namještaj ovisi kako je dobra ili kako je slaba životna energija, Chi može biti presječen u i kroz kuhinju i ostatak Vašeg doma
U Vašoj Feng Shui kuhinji, veliki naglasak se nalazi na položaj i mjesto koje pećnica u njoj zauzima. Dizajnirajući položaj kuhinjske pećnice po Feng Shui načelima, dizajner mora razumijeti da je hrana zdravlje i stroga hrani prosperitetni ciklus odnosno krug. Riječ hrana (Ts'ai) na Kineskom jeziku zvuči isto kao Kineska riječ za zdravlje i to nije slučajnost. Odnos je perfektno jasan: dobra, nutrionistička hrana koristi dobrom zdravlju i dobrom humoru. Dobro nahranjena i njegovana osoba je više efektnija u svojoj karijeri, ljudskim međuodnosima, interakcijama sa okolinom
Ali Krug tu ne završava. Učinkovita osoba je naprednija. Financijski uspjeh, dozvoljava osobi sa balansiranom Feng Shui kuhinjom da kupuje bolju hranu i veće količine hrane. U obratnom slučaju, siromašno proizvedena hrana sa nesretnim dizajnom određuje (osobu koje se tamo hrani) u smjeru razočaranja i neuspjeha. Siromašna hrana donosi siromašno djelovanje i zdravlje, što dovodi do depresivne mogućnosti da se zaradi veći dohodak. Tako siromašno dizajnirana, uređena kuhinja nastavlja ciklus osiromašavanja sa proširenjem kontinuirano siromašne hrane.
Nudimo Vam par savjeta da unesete pozitivan Ch'i, sreću, napredak u svoj dom i obitelj kroz Feng Shui kuhinju, bezobzira kakva je kuhinja ( talijanske kuhinje ) i uređenje kuhinje

1. Postavite pećnicu na mjesto s kojeg će kuhar vidjeti cijelu prostoriju.
Kuhar odnosno osoba koja kuha mora biti potpuno svjestan nečijeg ulaska u kuhinju, da se izbjegne iznenađenje. Iznenađeni kuhar je nesretan kuhar i takva situacija ima negativan odjek na one koji su naišli. Može postati uzrujan i smeten, i potom nešto proliti, napraviti kuharsku pogrešku, ostaviti pećnicu bez nazora, slomiti nešto i još cijeli niz tragičnih radnji. Svaka nezgoda ima svoj kompetan set nesreće, stoga imajte na umu da kuhar upravlja cijelim pogledom na kuhinju, može vidjeti tko ulazi u prostoriju bez da skida oči sa štednjaka - pećnice. Ako je Vaša pećnica, štednjak okrenuta prema zidu, zabranjujući kuharu pogled na kuhinju, ne osjećajte se loše. To je nažalost tipični dizajn u današnjim kuhinjama odnosno domovima. Ali Feng Shui ima lijek za nesretan raspored, objesite zrcalo iznad pećnice da pomogne u kuharovoj sljepoći. Što veće zrcalo to bolje, kao i u Feng Shui što veći lijek - veće i bolje beneficije - dobrobiti.
Zrcalo koje se okreće idealno je za kuhinju. Imate li i Vi problem okrenute pećnice prema zidu, zrcalo će pomoći da uvijek vidite tko ulazi u prostoriju. Lijepo i pokretno zvonce riješiti će kuhara elementa iznenađenja pri kuhanju. Feng Shui biljke

2. Maknite pećnicu, štednjak iz kuta prostorije!
Pećnica zaglavljena nasuprot zida je loše, ograničava kretnje kuharu, blokira njegov pogled na ulaz i ograničava nesmetan prolaz Chi energije, ograničenje koje pretkazuje bolest za hranu i buduće mogućnost obitelji. Dobar raspored namještaja u kuhinji u Feng Shui zahtjeva da protok Chi energije ne bude blokiran kroz prostor, stoga izvucite pećnicu iz kuta kako bi Chi protjecao, čime i omogućujete više kretnja kuharu. Otok za kuhanje ili postavljanje zrcala nasuprot ili iznad pećnice je dobar lijek za beznadno uglavljenu pećnicu. Zrcala stvara dojam većeg prostora, također simbolično povećava apekt broja plamenika - kvalitetu hrane što simbolizira zdravlje. Možete obijestiti zvonce koje leprša na vjetru ili zvonce u blizini ulaznih vrata ili iznad prostora za kuhanje.

3. Vatra i voda se ne smiju miješati.
Feng Shui načela zahtijevaju da pećnica i sudoper i hladnjak moraju biti dijagonalno postavljeni jedni od drugih, predstavljajući trokut sa kutovima najmanje 2 do 2,5 metara, da spriječi konflikt između elemenata vatre i vode. Takvi konflikti su brzi u naseljavanju doma, šireći neslogu kroz članove obitelji. Za popravak položaja vatrenih i vodenih aparata probajte postavljanjem zelenog saga, tepiha ili zelene biljke između takvih aparata. Zato pogledajte oblike kuhinja L kuhinje , U kuhinje, obostrane kuhinje i ugradbene kuhinje .

4. Uklonite pećnicu od prozora!
U mnogim Feng Shui dizajnima pogled kroz prozor je pozitivan za Chi energiju i pogodan za sreću, pogotovo ako prozor nadgleda vodu. Ali dok pećnica je okrenuta prema prozoru može proizvesti ugodnu scenu za kuhanje, kao raspored koji dopušta da Chi energija bježi i leti kroz prozor , uzimajući zdravlje i napredak obitelji. Lijek za takav razmještaj su reflektirajuće trake ili zrcala uokolo prozora kako bi se stvorila refleksija ulaza. To je pogodno mjesto i za zvonce.

5. Uklonite mikrovalove od pećnice!
Moderni domovi su uglavnom dizajnirani za prostornu učinkovitost, što bi značilo da ugrađuju mikrovalnu pećnicu iznad pećnice. Po Feng Sui-u to je loš znak, tlačenje položaja i protoka Chi energije kroz sve bitnu pećnicu Bolje da pomaknete mikrovalnu peć od pećnice kako biste izbjegli probleme, ako uopće i morate imati mikrovalnu. Neki Feng Shui stručnjaci uklanjaju mikrovalne k i preporučuju da ne budu ukljućene u Feng Shui kuhinju.

 6 Proširite uski prolaz
Kuhinjski prolaz često nalazimo u stanovima koji su kompletno izgrađeni sa nemogućnostima pomicanja aparata kako bi poboljšali Chi energiju kroz Feng Shui. Ako se vi nalazite u takvoj situaciji, jednostavno dodajte zrcala iznad pećnice kako biste proširi izgled samog prostora. Objesite biljku ili zvonce na ulazna vrata, i postavite zrcala nasuprot izlaza iz kuhinje, kako biste omogućili Chi energiji da protječe kroz prolaz u kuhinji kroz cijeli stan. I na kraju, sjetite se da svaki nesretni raspored ima svoj Feng Shui lijek. Zrcala, zvonca, male kristalne lopte i biljke mogu učiniti čuda.

Pogledajte više o uređenju i opremanju kuhinje

kuhinje Kuhinje
feng shui savjeti
opremanje kuhinjeu Kuhinjski gadgeti
10 kuhinjskih pomagala koje morate imati
opremanje kuhinjeu Opremanje kuhinje
kako pravilno opremiti kuhinju
organizacija suđa u kuhinji Organizacija suđa u kuhinji
saznajte sve o organizaciji kuhinje
L kuhinje L-kuhinja
saznajte sve o L-kuhinjama
u kuhinje U-kuhinja
saznajte sve o U-kuhinjama
ugradbene kuhinje Ugradbene kuhinje
saznajte sve o ugradbenim kuhinjama
obostrane kuhinje Radne ploče za kuhinju
vrste i održavanje radnih ploča za kuhinju
obostrane kuhinje Talijnske kuhinje
pogledajte moderne kuhinje
obostrane kuhinje Obostrane kuhinje
saznajte sve obostranim kuhinjama


 

Feng shui savjeti i metode za uređenje interijera

Feng Shui
upoznajte se sa drevnom kineskom Feng Shui metodom življenja
Feng Shui kuhinje
saznajte glavne trikove Feng Shui metode uređenja kuhinje,
Feng Shui uređenje ureda
naučite kako izbjeći najčešće greške pri uređenju, razmještaj
Feng Shui spavaće sobe
rješite se svih stvari iz spavaće sobe koje vam odvače pažnju od odmora,
Feng Shui dnevne sobe
raspored namještaja u dnevnoj sobi, boje i dizajn
Feng Shui spavaće sobe
rješite se svih stvari iz spavaće sobe koje vam odvače pažnju
Feng Shui boje zidova
preporučljive boje za zidove po Feng Shui metodi
Feng Shui i biljke
biljke za pomoć prusmjeravanja energije, drvo = život