Podnice za krevete
Izvori energije
 
 
 
podovi, parketi, laminati
 
kreveti bračni dječji
 
ormari
 
Parketi Galeković
 
 
 

Veni Vocalis d.o.o.

tečaj engleskog

 

energetski certifikat
 
 
   
 
 
danas je  

 
Nekretnine-prodaja.com   nekretnine prodaja početna
 
 

         opremanje nekretnina:

 prodaja nekretnina:
 

Grijanje, podno, zračno

grijanjeZračno grijanje
Sustav u kojem se prijenos topline za grijanje prostorija prenosi zrakom. Temperature zraka kreću se između 25 do 35 C. Prema načinu grijanja zraka ovo grijanje može biti direktno – zrak se zagrijava na izvoru topline, tj. na mjestu gdje se druga vrsta energije pretvara u toplinu, odakle se izbacuje direktno ili kanalima u prostorije koje treba zagrijati; indirektno – zrak se zagrijava pomoću grijača koji su grijani nekom drugom vrstom fludia (topla voda).

Prema mjestu grijanja zračno grijanje može biti individualno – svaka prostorija ima svoj autonomni grijač; centralno – grijanje više prostorija toplim zrakom koji se razvodi od jednog generatora za proizvodnju toplog zraka (centralna komora).

Prema sastavu zraka zračno grijanje može biti sa svježim, kružnim i miješanim zrakom.
Sustav je razvijen u svijetu za izgradnju jeftinih stanova. Tehnički konfor sustava manje je od toplovodnog grijanja. Zračno grijanje je po porijeklu najstarije centralno grijanje, potpuno potisnuto od strane toplovodnog grijanja. Primjenjuje se u okviru sistema klimatizacije

Toplovodno grijanje
Sustav kod kojeg se potrebna toplina za grijanje više prostorija dobiva na jednom centralnom mjestu a njeno se prenošenje obavlja putem ogrjevnog fludia (topla voda) koji se razvodi cijevnom mrežom i preko ogrjevnih tijela (radijatori) odaje u prostoriju.
Temperatura vode u svakom dijelu ovog sustava mora biti niža od temperature isparavanja na tlaku koji vlada u tom dijelu. Praktično temperatura ne smije prijeći 95 C. Reguliranje grijanja može se vršiti sa centralnog mjesta tj. reguliranjem temperature ogrjevnog fluida podešavanjem zagrijavanja kotla i putem regulacije protoka ogrjevnog fluida na svakom radijatoru posebno.
Prvi način, tj. primarna regulacija izvodi se automatskom regulacijom temperature prolaznog voda u ovisnosti od vanjske temperature. Kako bi taj način imao podjednako djelovanje, odnosno promjena temperature radijatora bila srazmjerna, potrebno je da oni imaju isti koeficijent prolaza topline. Ako taj uvjet nije zadovoljen radijatori se prilikom promjene razvodne temperature centralnim grijanjem (vrste grijanja)različito zagrijavaju.

Reguliranje lokalnim načinom – sekundarna regulacija – na samim radijatorima uz pomoć ugrađenih radijatorskih termostatskih ventila, ovisno je individualnim potrebama.
Kriteriji za analizu toplovodnog grijanja

1. Funkcionalnost – ujednačenost rada svih ogrjevnih tijela. Predstavlja mogućnost izvedbe osnovne regulacije s ciljem da se sva ogrjevna tijela jednoliko zagrijavaju prema toplinskim paramterima iz projekta.
2. Mogućnosti primjene sustava automatske regulacije topline u cilju uštede toplinske energije uz ostvarenje projektiranog toplinskog standarda.
3. Mogućnost individualnog izbora režima grijanja krajnjeg korisnika – stanara, radi smanjen ja utrošene energije u stanu, tj. uštede topline na račun toplinskog standarda
4. Mogućnost isključenja pojedinog stana iz sustava bez utjecaja na funkciju uređaja u ostalim stanovima
5. Geometrija crijevne mreže , horizontalni razvod i vertikalni vodovi u odnosu na moguću varijabilnost razvoda u stanu radi mogućnosti fleksibilnog rješavanja stanova.
6. Položaj vertikalnih vodova i i razvoda u stanu u odnosu na konstrukciju zgrade.
7. Mogućnost izvedbe u odnosu na građevniske radove, rješenje ostalih instalacija, završne radove te vrijeme montaže u zgradi.
8. Cijena izvedbe – izražena u međusobnim odnosima cijene pojedinih sustava uz pretpostavku iste kvalitete i cijene ogrjevnih tijela.
9. Vijek trajanja instalacije.
10 . Mogući kvarovi na instalaciji u toku korištenja.

podno grijanjeSustav podnog grijanja
Serpetinasto zavinute cijevi ugrađene su u specijalni beton koji je izveden na međukatnoj konstrukciji i odvojen toplinskom izolacijom od međukanalne konstrukcije.
Funkciju ogrjevnog tijela vrši podna konstrukcija. S obzirom na ograničenu moguću temperaturu poda, koja zbog medicinskih i psiholoških razloga ne bi trebala prelaziti 30 C točno je određen maksimalni toplinski učinak podne površine, te iznosi kod tražene temperature prostorije od 20C maksimalno 108 W/m2.

Sustav je primjenjiv u zgradama s dobrom toplinskom izolacijom i malim ventilacijskim gubicima topline u kojima specifična ukupno potrebna količina topline ne prelazi maksimalni toplinski učinak poda od 108W/m2.
Uobičajene srednje temperature vode su od 40C do 45C, a razlika temperature između povrata i razvoda iznosi 6 do 10C.

S obzirom na niski temperaturni nivo vode u grijaćim cijevima postoji mogućnost korištenja solarne energije u prijelaznim periodima čine se može postići znatna ušteda na ukupno utrošenoj količini goriva.

Glavna razvodna mreža od izvora topline prema ogrjevnim elementima polaže se u najnižoj ili instalacionoj etaži. Vertikalni vodovi se izvode na način da se za sve stanove na istom vertikalnom potezu (jedan iznad drugog) izvodi jedan vertkalni vod. Time broj vertikalnih vodova odgovara broju stanova na jednoj etaži.

Toplovodno grijanje - sustav kod kojeg se potrebna toplina za grijanje više prostorija dobiva na jednom centralnom mjestu a njeno se prenošenje obavlja putem ogrjevnog fludia (topla voda) koji se razvodi cijevnom mrežom i preko ogrjevnih tijela odaje u prostoriju. više o podno grijanje

Solarno grijanje sanitarne vode
o solarnom grijanju sanitarne vode
Aktivni sustavi solarno grijanje
o aktivnim sustavima solarnog grijanja
Pasivni sustavi solarno grijanje
o pasivnim sustavima solarnog grijanja
Toplinske pumpe za zgrade
o toplinskim pumpama pri grijanju stambenih i poslovnih zgrada

Pogledajte više

oglasi
laminat Laminat
saznajte kako na jeftiniji način lijepo i ugodno urediti svoj prvi mali stan, ne morate trošiti stotine tisuća kuna da bi Vam stan bio skladan i praktičan
kako postaviti pločice Kako postaviti pločice
ne morate za sve zvati majstora, ako ste malo spretniji u ovim "muškim poslovima" i postavite sami pločice , saznajte koji alat trebate nabaviti te prionite na posao
podno grijanje Podno grijanje
saznajte sve o grijanju, postavljanju podnog grijanja, prednostima
proidaja kuća dubrovnik Podovi
saznajte sve o podnim oblogama te sagledajte sve prednosti i mane te na kraju odlučite što Vam je vizualno lijepo
farbanje zidova Farbanje zidova
možete to učiniti i Vi, nije to ništa strašno, naučite sve o postupku ličenja zidova


Nekretnine interijeri

na ovom mjestu predstavljamo različite načine i proizvode za opremanje interijera Vaših nekretnine

madraci solarno grijanje radijatori

želite li i sami predstaviti svoje proizvode za opremanje interijera javite nam se preko rubrike kontakt

 
 


web dizajn izrada
 
podovi, parketi, laminati
 
odvoz starog namještaka
 
čišćenje stanova ureda